سقف کاذب چیست ؟ – انواع مختلف سقف کاذب

آتریم در دی ۱۲, ۱۴۰۰

اجرای سقف کاذب امروزه یکی از جذاب‌ترین مباحث در معماری بوده و درواقع به‌نوعی پوشش و سقف ثانویه اطلاق می‌گردد که با اهداف مختلفی مانند عایق‌کاری، نورپردازی، دکوراتیو و … پیاده‌سازی می‌شود.

شرکت آتریم مجری انواع سقف کاذب  | تماس بگیرید

بااتصال سقف کاذب به سقف و دیوارهای اصلی، بار آن به سازه اصلی ساختمان تحمیل‌شده، اما به دلیل تأثیر فوق‌العاده‌ای که در دکوراسیون سازی به خاطر ایجاد پوشش بر روی تأسیسات و سیم‌ها دارد، مورد استقبال است.

چه بسیار مالکان ساختمان‌هایی که فقط بر مزیت دکوراتیو این عناصر تکیه کرده و درخواست اجرای آن رادارند. به‌راستی نیز نورپردازی‌ها و طراحی‌هایی که به مدد این عناصر می‌توان اجرا نمود، چنان حیرت‌آور و دل‌نشین هستند که هر فرد دوستدار دیزاین های کلاسیک و منحصربه‌فرد را به سمت خود جذب می‌کند.

اکنون گرایش به سمت چنین سقف‌هایی به دلیل امکان استفاده از متریال هایی چون PVC، طلق، کامپوزیت و … و مزایای مختلفی که این عناصر عرضه می‌کنند، بسیار بالا است.

انواع مختلف سقف کاذب قابل‌اجرا 

از کاربردهای سقف کاذب در دکوراسیون داخلی نمی‌توان غفلت نمود، به‌گونه‌ای که این سازه‌های محبوب توانسته‌اند، چنان کارآمد ظاهر شوند که به یک جایگزین عالی برای گچ‌بری‌های قدیمی بدل گردند.

ازاین‌رو نه‌تنها در اتاق‌های پذیرایی، بلکه در تمامی قسمت‌های ساختمان‌ها فارغ از نوع کاربری آن‌که مسکونی یا اداری است به خدمت گرفته‌شده‌اند. فقط باید در نوع این سقف‌ها دقت نظر کافی را صورت داد تا کارآمدی لازم را ارائه دهند.

اجرای سقف کاذب امروزه درواقع به‌نوعی پوشش و سقف ثانویه اطلاق می‌گردد که با اهداف مختلفی مانند عایق‌کاری، نورپردازی، دکوراتیو و ... پیاده‌سازی می‌شود.

  • سقف کاذب رابیتس:

رابیتس نوعی ورق مشبک از جنس گالوانیزه در دو نوع برجسته و مسطح بوده که از اجزایی چون نبشی، میلگرد و ورق گالوانیزه متشکل شده است. اگر می‌توانید از معایبی مانند وزن زیاد، محدودیت آب و هوایی در زمان اجرا و … این سقف صرف‌نظر کنید، سقف کاذب رابیتس با مزایایی چون تنوع بالا، سرعت اجرای محدود و دسترسی آسان به مصالح، شمارا بهره‌مند می‌نماید.

  • سقف کاذب کناف:

سقف کاذب کناف از پنل‌های گچی مسطح در دو مدل یکپارچه و مشبک و به دو صورت دکوراتیو و ساده ساخته می‌شود. وزن بسیار سبک، عدم نیاز به رنگ‌آمیزی، تعمیر و نگهداری آسان و … از مزایای بارز این سقف است.

  • سقف کاذب گچی:

پنل‌های آلومینیومی که قطعات از پیش‌ساخته گچی آن‌ها را پر می‌کنند، به دلیل وجود طرح‌های گوناگون، امکان تعویض راحت قطعات، رنگ‌آمیزی کم‌هزینه، مقاومت در برابر حریق و بسیاری مزایای فراوان دیگر محبوبیت بالایی دارند.

  • سقف کاذب چوبی:

به دلیل حس‌گرمی که چوب ‌بر دیزاین می‌پراکند، استفاده از آن در سقف کاذب پرطرفدار است. البته اجرای اصولی بر اساس لمبه‌کوبی، کلاف کشی و تراز سقف با چهار تراش چوبی را می‌طلبد تا طرحی بی‌نقص و مقاوم در انتها پدید آید.

  • سقف کاذب ترکیبی:

در اجرای سقف کاذب ترکیبی ابتدا باید از تناسب طرح انتخابی با سازه و همچنین مناسب بودن زیرسازی اطمینان کسب نمود. در غیر این صورت امنیت سقف تنزل یافته و احتمال آسیب‌زا بودن آن در حین سوانح بالا می‌رود.

  • سقف کاذب آلومینیومی:

تایل‌های آلومینیوم با ایجاد فضای خالی در پشتشان این سقف را می‌سازند. ازاین‌رو امکان دسترسی به فضای پشت و تعمیر از مشخصه‌های بارز این سقف است.

از نمونه‌های ساده برای مکان‌های معمولی و از گزینه‌های آکوستیک که دارای سوراخ هستند، برای مکان‌های نیازمند به عایق صوتی بهره می‌برند. امکان نصب روکش پی‌وی‌سی به‌منظور ضد رطوبت ساختن این سقف‌ها نیز وجود دارد.

  • سقف کاذب آکوستیک:

عایق صدا، حریق و قیمت مناسب سبب شده برای مکان‌هایی که سقف کاذب باید در نقش مانعی برای ایجاد انعکاس صدا کاربرد داشته باشد، از این سقف بهره ببرند. پلاک‌های چوبی، ورقه‌های مقوایی، پنل‌های گچی و … در ساخت سقف آکوستیک به‌کاررفته و به آن چنین مزایایی را می‌بخشند.

  • سقف کاذب مجازی:

سقف کاذب مجازی یا آسمان مجازی نیز یکی از زیباترین و پرطرفدارترین سقف‌های کاذب است که در سال‌های اخیر توانسته جایگاه منحصربه‌فردی برای خود تدارک ببیند. زیبایی بی‌حدوحصر و منظره بی‌بدیل ایجادشده با این سقف‌ها هر فردی را مجذوب می‌سازد.

  • سقف کاذب شیشه‌ای:

به کار بردن شیشه‌های رنگی با طرح و نقوش مختلف که به‌راحتی نور را از خود عبور داده و فضاها را از روشنایی طبیعی خورشید بهره‌مند می‌سازد، برای ساختمان‌هایی که دید از مجاور، امکان استفاده فراخی را از پنجره‌ها نمی‌دهد، گزینه‌ای مناسب هستند. اگر از هزینه اجرای بالای آن نگران نیستید، گزینه‌ای دوست‌داشتنی به شمار می‌روند.

مزایای مختلف اجرای سقف کاذب 

سقف کاذب قابلیت‌های ویژه‌ای را ارائه می‌دهد، ازاین‌رو می‌تواند حتی به نقطه کانونی دیزاین ساختمان‌ها بدل شود. حال‌آنکه متریال‌های به‌کاررفته نیز هریک به‌گونه‌ای بر مزایای این سقف‌ها افزوده و آن‌ها ازنظر مهندسی سازه نیز مورد تأیید نموده‌اند. برخی از مزایای این عناصر بسیار جالب‌توجه هستند که به ذکر برخی از آن‌ها اکتفا می‌کنیم.

اجرای سقف کاذب امروزه درواقع به‌نوعی پوشش و سقف ثانویه اطلاق می‌گردد که با اهداف مختلفی مانند عایق‌کاری، نورپردازی، دکوراتیو و ... پیاده‌سازی می‌شود.

  • ضد رطوبت و نفوذ آب:

اگر جنس به‌کاررفته در سقف کاذب را به PVC واگذار نمایید از خاصیت ضد آب و ضد رطوبت آن نهایت بهره را خواهید برد. این متریال مقاومت حیرت‌آوری در برابر آب داشته، ازاین‌رو گزینه‌ای ایده‌آل برای محیط‌های همیشه مرطوب به شمار می‌رود.

  • ایمنی بالا:

تمامی متریال‌های به‌کاررفته در سقف‌های کاذب را از عناصری با حداقل وزن انتخاب می‌نمایند و فریم‌های اطراف را به دیوار مهار کرده و محکم می‌سازند. بدین ترتیب براثر تکان‌های شدید، زلزله، برخورد اجسام و … تخریب نشده و از جای خود جدا نمی‌شوند. با این رویکرد ایمنی ساکنین را تضمین می‌نماید.

  • سرعت عمل بالا در زمان اجرا:

پنل‌های سقف‌های کاذب را اغلب در کارخانه‌ها تولید و سپس به ساختمان‌ها انتقال می‌دهند که این امر بر سرعت عمل اجرای چنین سازه‌هایی می‌افزاید. ازاین‌رو قابلیت جابه‌جایی و سرعت اجرای بالا جزء مزایای این سقف‌ها به شمار می‌آورند.

  • تعمیر و بازسازی ارزان:

علاوه بر اینکه تعمیر و بازسازی سقف کاذب بسیار ارزان تمام می‌شود، زمان زیاد و آلودگی محیطی فراوانی را نیز در حین انجام پروسه تعمیرات ایجاد نمی‌سازد. این امر نگرانی و دغدغه بازسازی این عناصر را از میان برداشته و بر محبوبیت این سقف‌ها در نزد عموم افزوده است.

  • عایق عالی صدا:

عدم انتقال سروصدا از طبقات فوقانی و تحتانی در آپارتمان‌های چندین طبقه مزیت بزرگ دیگری است که این سقف‌ها سخاوتمندانه به مالکان خود تقدیم می‌نمایند. آلودگی صوتی در هر حد و اندازه‌ای ناخوشایند است، خصوصاً برای افرادی که در منزل کار و فعالیت کرده و به مکانی آرام برای تمرکز نیاز دارند.

  • بهینه‌سازی مصرف انرژی:

اجرای صحیح سقف‌های کاذب و کمک گرفتن از عایق‌های حرارتی در این حین، ضمانت کاهش مصرف سوخت را برای ساختمان‌ها به همراه دارد. بهینه‌سازی مصرف انرژی مطلوبی است که ساختمان‌های مدرن امروزی سعی در پیوستن بدان دارند. اجرای سقف کاذب علاوه بر زیبایی حیرت‌آور می‌تواند، شمارا به فهرست دارندگان ساختمان‌هایی با مصرف بهینه سوخت نائل سازد.

امکان اجرای سقف کاذب در چه مکان‌هایی وجود دارد 

به علت انعطاف بالای سقف کاذب و تنوع و قیمت مناسب آن می‌توان هر محیطی را بدون محدودیت با این سقف‌ها آراست. سالن‌های پذیرایی با این سقف‌ها جلوه‌ای مدرن و زیبا گرفته و امکان نورپردازی سبب بزرگ‌تر جلوه نمودن این مکان‌ها می‌شود.

اجرای سقف کاذب امروزه درواقع به‌نوعی پوشش و سقف ثانویه اطلاق می‌گردد که با اهداف مختلفی مانند عایق‌کاری، نورپردازی، دکوراتیو و ... پیاده‌سازی می‌شود.

اتاق‌خواب‌ها نیز از این عناصر گران‌بها بی‌بهره نمانده و با استفاده از این عناصر می‌توان در عین زیبایی به آرامش‌بخش بودن فضا کمک بزرگی نمود. آشپزخانه‌ها بسیاری امروزی زیبایی خود را مدیون این سقف‌ها در انواع و اقسامشان هستند. بسیاری به سمت سقف‌های مجازی برای این محیط رفته و برخی نیز نمونه‌های گچی با نقوش و طراحی‌های زیبا را برای این مکان می‌پسندند.

کتابخانه نیز از دیگر مکان‌هایی هستند که خود را از توانایی‌های این سقف‌ها بی‌بهره نگذاشته و کوشیده‌اند به مدد جلوه این عناصر بر چشم‌نوازی و صدالبته رسمیت خود بی افزایند. بسیاری امروزه حتی سرویس‌های بهداشتی خود را به این سقف‌ها و زیبایی و مقاومتشان خصوصاً نمونه‌های ضد رطوبت واگذار کرده و نتایج درخشانی نیز دریافت نموده‌اند.

البته شما بدون محدودیت قادر هستید از این سقف‌ها در محیط‌های اداری، تجاری و … علاوه بر مسکونی بهره برده و نمایی دل‌انگیز را از محل کسب‌وکار خود به نمایش بگذارید. سرعت عمل اجرای بالا محدودیت زمانی برای شما ایجاد نکرده و در مدت‌زمانی کوتاه انواع سقف کاذب یک محل کار حرفه‌ای و تخصصی را تقدیمتان می‌کنند.

دکوراسیون سازی با سقف کاذب و ایده‌های طراحی

ایده‌های متفاوتی را می‌توان بر مبنای تنوع حاکم بر متریال‌های سقف کاذب به اجرا گذاشت که همگی در نوع خود مسحورکننده و جذاب هستند. برای آنکه در این راستا الهام گرفته و بتوانید ایده پردازی نمایید ما برای مثال به ذکر چند دیزاین جالب‌توجه از این سقف‌ها اشاره می‌کنیم.

  1. ایده اول: طراحی سبک‌های ساحلی به مدد سقف کاذب برای اتاق‌های پذیرایی
  2. ایده دوم: به‌کارگیری الگوها و اشکال هندسی در سقف
  3. ایده سوم: تلفیق لوستر با سقف کاذب به‌منظور ایجاد بیشترین نما و جلوه
  4. ایده چهارم: رنگ‌آمیزی سقف کاذب دقیقاً منطبق بارنگ سقف اصلی و ایجاد بیشترین انسجام
  5. ایده پنجم: استفاده از المان‌ها و الگوهای طراحی کلاسیک
  6. ایده ششم: استفاده از سقف‌های فلزی و نوار روشنایی در حاشیه برای داشتن ظاهری آنتیک و رسیدن به سبک مینیمالیست
  7. ایده هفتم: رنگ‌آمیزی سقف مطابق بارنگ کف‌پوش
  8. ایده هشتم: طراحی اتاق‌هایی با شکل نامعمول و نامنظم
  9. ایده نهم: استفاده از سقف‌های کاذب فلزی در کنار مبلمان چرمی به‌منظور رسیدن به دیزاین‌های صنعتی

هزینه اجرای سقف کاذب

هزینه اجرای سقف کاذب در مرحله اول به نوع متریال انتخابی شما بازمی‌گردد در مرحله بعد تجهیزات جانبی که برای نصب نیاز می‌باشد، نیز بر این قیمت می‌افزایند و درنهایت اجرت نصابان و خدمات تیم‌های نصاب نیز به این هزینه اضافه‌شده و قیمت نهایی را مشخص می‌سازند.

 

0 نظر
ارسال نظر